• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  5 ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ LASER ΜΥΩΠΙΑΣ

  ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ LASER ΜΥΩΠΙΑΣ

  Το laser μυωπίας είναι μια επέμβαση της διαθλαστικής χειρουργικής, η οποία έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να επιλύσουν προβλήματα μυωπίαςυπερμετρωπίαςαστιγματισμού κ.α. Αποτελεί σύγχρονη και ασφαλή διαδικασία βελτίωσης της όρασης,

  Παρακάτω αναλύουμε 5 σημαντικές απορίες που έχουν οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο με σκοπό να κάνουν επέμβαση laser μυωπίας στα μάτια.

  Μπορώ να κάνω laser μυωπίας;

  Για να είναι κάποιος κατάλληλος για την επέμβαση γενικά πρέπει :

  • Να είναι τουλάχιστον 18 ετών
  • Η μυωπία να είναι σταθερή τα τελευταία 2 χρόνια
  • Να μην έχει συμβεί κάποιος τραυματισμός στο μάτι ή σοβαρή μόλυνση το τελευταίο έτος
  • Να μην πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, όπως Σ.Ε.Λ. (γνωστό ως Λύκος) ή HIV
  • Να μην υπάρχει «ουλή» στον κερατοειδή
  • Να μην είναι έγκυος
  • Να μην θηλάζει
  • Αν έχει βηματοδότη θα πρέπει να έχει θετική γνωμοδότηση από τον καρδιολόγο του

  Πως γίνεται η επέμβαση laser μυωπίας;

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Γίνεται με τοπική αναισθησία με χρήση σταγόνων και στα δυο μάτια την ίδια μέρα. Η διαδικασία του laser μυωπίας είναι απλή, ανώδυνη και με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Ο ασθενής μετά την επέμβαση επιστρέφει σπίτι του. Μετεγχειρητικά είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου, η τήρηση της αγωγής και των οδηγιών του οφθαλμίατρου. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σταδιακά τις επόμενες 3-5 μέρες.

  Έχω ακούσει ότι το κόστος για επέμβαση laser μυωπίας είναι μεγάλο. Ισχύει;

  Η Διόρθωση της Μυωπίας με LASER είναι μια εξατομικευμένη ιατρική διαδικασία, γιατί κάθε άτομο έχει ανατομικές ιδιαιτερότητες, αλλά και διαφορετικές καθημερινές ανάγκες. Η αντίληψη ότι το κόστος για λέιζερ ματιών είναι υψηλό  δεν ισχύει στις μέρες μας. Η επέμβαση laser μυωπίας είναι φθηνότερη από το μακροπρόθεσμο κόστος φακών επαφής ή γυαλιών. Το κόστος μιας διόρθωσης μυωπίας με laser διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της μεθόδου που θα επιλεγεί, τη διαφορετικότητα της επέμβασης, το είδος του μηχανήματος λέιζερ, το κόστος του κέντρου διαθλαστικής χειρουργικής, κ.α. Η βελτίωση της τεχνολογίας σε συνδυασμό και με την υπάρχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει ρίξει γενικά το κόστος σε πολύ προσιτά επίπεδα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις, διότι μπορεί να κρύβουν παγίδες και κρυφές χρεώσεις.

  Η επέμβαση laser μυωπίας έχει μόνιμο αποτέλεσμα;

  Στο 95% των ασθενών που θα υποβληθούν σε οφθαλμική διόρθωση με laser, μια επέμβαση είναι αρκετή. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το laser μυωπίας έχει εξαιρετικά σπάνια περιστατικά όπου η όραση αλλάζει εξαιτίας της αύξησης ηλικίας ή άλλων ειδικών συνθηκών. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται συμπληρωματική διόρθωση.