• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  Blog

  ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ 20-20-20

  ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ 20-20-20

  Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος ξεκούρασης των ματιών κατά τη χρήση οθονών είναι ο κανόνας 20-20-20. Αν θέλετε να εφαρμόσετε τον Κανόνα πρέπει κάθε 20 λεπτά μπροστά στην οθόνη, να στρέψετε το βλέμμα σας για 20 δευτερόλεπτα σε κάτι που βρίσκεται τουλάχιστον 20 πόδια (6 μέτρα) μακριά.

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

  Στα πιο συνηθισμένα και πολύ ενοχλητικά προβλήματα που προκαλούνται στα μάτια μας από την επαφή με τα κατοικίδια ζώα περιλαμβάνονται η ερυθρότητα, η φαγούρα, το πρήξιμο των βλεφάρων, η δακρύρροια, το αίσθημα καύσου και η θολή όραση.

  ξηροφθαλμία αντιμετώπιση

  ΞΗΡΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

  Ο χειμώνας είναι η εποχή όπου οι ασθενείς ενοχλούνται από την εμφάνιση ξηροφθαλμίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Ακολουθούν 5 λύσεις για την αντιμετώπιση των ξηρών ματιών το χειμώνα.

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΥΩΠΙΑ

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΥΩΠΙΑ

  Η έκθεση σε φως της ημέρας για δύο με τρεις ώρες ημερησίως βοηθά στην ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας ή έστω περιορίζει την έκτασή της, μειώνοντας τους τελικούς βαθμούς της, σύμφωνα με μια μελέτη του Australian Research Council.

  ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

  Τα μάτια μας ταλαιπωρούνται την Άνοιξη από εποχιακές καταστάσεις που προκαλούν αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Ιδίως φέτος, που λόγω αρκετών βροχοπτώσεων, περιμένουμε υψηλή ανθοφορία στη Φύση, αναμένουμε να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα αλλεργίας.

  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

  Δεν κοιτάμε την έκλειψη Ηλίου κατευθείαν με γυμνό μάτι. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στα μάτια. Μπορούμε να την απολαύσουμε με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

  ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

  ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

  Η ηλιακή έκλειψη είναι ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε απευθείας τον ήλιο ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης με γυμνό μάτι, είτε ακόμα και με αυτοσχέδια φίλτρα όπως είναι τα γυαλιά ηλίου ή τα αρνητικά φωτογραφιών, ούτε μέσω οπτικού εξοπλισμού, όπως φωτογραφικές μηχανές, κιάλια ή τηλεσκόπια.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!