• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

    Blog

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΑΣΗΣ - WORLD SIGHT DAY

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΑΣΗΣ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

    Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης. Η όραση είναι ίσως η πιο σημαντική από τις αισθήσεις μας, καθώς μέσω αυτής μπορούμε και αντιλαμβανόμαστε όσα γίνονται γύρω μας, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ

    Η διατήρηση της καλής όρασης είναι σημαντική όπως η διατήρηση της συνολικής μας υγείας. Ποιες καθημερινές συνήθειες μπορείτε να εντάξετε στη ζωή σας για διατήρηση της καλής όρασης και την υγεία των ματιών σας;

    ΜΥΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

    ΜΥΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ή ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ;

    Συχνά ακούγεται η άποψη ότι οι γυναίκες με μυωπία δεν μπορούν να γεννήσουν με φυσιολογικό τρόπο και είναι απαραίτητο να υποβάλλονται σε καισαρική. Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εκτός από την ύπαρξη μυωπίας.

    ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ 20-20-20

    ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ 20-20-20

    Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος ξεκούρασης των ματιών κατά τη χρήση οθονών είναι ο κανόνας 20-20-20. Αν θέλετε να εφαρμόσετε τον Κανόνα πρέπει κάθε 20 λεπτά μπροστά στην οθόνη, να στρέψετε το βλέμμα σας για 20 δευτερόλεπτα σε κάτι που βρίσκεται τουλάχιστον 20 πόδια (6 μέτρα) μακριά.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

    Στα πιο συνηθισμένα και πολύ ενοχλητικά προβλήματα που προκαλούνται στα μάτια μας από την επαφή με τα κατοικίδια ζώα περιλαμβάνονται η ερυθρότητα, η φαγούρα, το πρήξιμο των βλεφάρων, η δακρύρροια, το αίσθημα καύσου και η θολή όραση.

    ξηροφθαλμία αντιμετώπιση

    ΞΗΡΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

    Ο χειμώνας είναι η εποχή όπου οι ασθενείς ενοχλούνται από την εμφάνιση ξηροφθαλμίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Ακολουθούν 5 λύσεις για την αντιμετώπιση των ξηρών ματιών το χειμώνα.

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΥΩΠΙΑ

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΥΩΠΙΑ

    Η έκθεση σε φως της ημέρας για δύο με τρεις ώρες ημερησίως βοηθά στην ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας ή έστω περιορίζει την έκτασή της, μειώνοντας τους τελικούς βαθμούς της, σύμφωνα με μια μελέτη του Australian Research Council.

    ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

    Τα μάτια μας ταλαιπωρούνται την Άνοιξη από εποχιακές καταστάσεις που προκαλούν αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Ιδίως φέτος, που λόγω αρκετών βροχοπτώσεων, περιμένουμε υψηλή ανθοφορία στη Φύση, αναμένουμε να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα αλλεργίας.

    Εγγραφείτε στο newsletter μας!