• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  Συχνές ερωτήσεις – FAQ

  Συχνές ερωτήσεις – FAQ

  Συχνές ερωτήσεις για τις οφθαλμολογικές παθήσεις- FAQ

  Η διαθλαστική χειρουργική είναι η μέθοδος διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών των οφθαλμών με χειρουργική επέμβαση.

  Για την αποκατάσταση διαθλαστικών ανωμαλιών των ματιών χρησιμοποιείται σήμερα το λέιζερ, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς αποτελεί την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο. Το laser επιδρά στην μπροστινή επιφάνεια των οφθαλμών, διορθώνοντας την όραση χωρίς να χρειάζονται μετέπειτα φακοί επαφής ή γυαλιά.

  Ο υποψήφιος ασθενής για επέμβαση πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια: να είναι πάνω από 18 ετών, να έχει σταθεροποιηθεί ο βαθμός και στα 2 μάτια τα τελευταία 2 έτη, να είναι σωστά ενημερωμένος για όλη την διαδικασία, αν είναι γυναίκα να μην είναι επίσης έγκυος ή να θηλάζει και τέλος να μην πάσχει ο ασθενής από κάποια χρόνια πάθηση.

  Σε γενικές γραμμές γίνονται δεκτοί υποψήφιοι για αυτές τις σχολές αν έχουν κάνει διόρθωση με laser. Καλό είναι ο υποψήφιος να ενημερωθεί από την σχολή που επιθυμεί να εισαχθεί, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις ζητείται συγκεκριμένη μέθοδος διόρθωσης διαθλαστικής ανωμαλίας.

  Το laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού, παρά το γεγονός ότι θεωρείται απλή επέμβαση, προυποθέτει εμπειρία και εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμίατρο για τον προεγχειρητικό έλεγχο, την προτίμηση μεθόδου επέμβασης καθώς και την αποφυγή τυχόν επιπλοκών. Η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος εξοπλισμός ενός Κέντρου laser μυωπίας αποτελούν βασικούς παράγοντες επιλογής για τον ασθενή. Στόχος του Κέντρου μας είναι να παρέχουμε την μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίηση των ασθενών, με γνώμονα τις εξατομικευμένες ανάγκες. Ο εξοπλισμός του εξειδικευμένου Κέντρου μας ανανεώνεται συνεχώς με μηχανήματα laser τελευταίας γενιάς, παράλληλα με την συνεχή επιστημονική ενημέρωση για τις εξελίξεις στον χώρο της διαθλαστικής χειρουργικής.

  Στο θέμα αυτό υπάρχει παραπληροφόρηση, καθώς αρκετοί πιστεύουν λανθασμένα ότι δεν πρέπει να γίνεται λέιζερ τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα, μια διαθλαστική χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, απλά χρειάζεται τακτική χρήση γυαλιών ηλίου.

  Στην διάρκεια εγκυμοσύνης, παρουσιάζεται μια φυσιολογική αύξηση της μυωπίας, η οποία υποχωρεί μετά τον τοκετό. Γενικά, δεν είναι σωστό να υποβάλλονται σε laser μυωπίας έγκυες γυναίκες, γυναίκες για όσο διάστημα διαρκεί ο θηλασμός πλέον 3 μήνες, με ελάχιστο χρόνο το 9μηνο μετά τον τοκετό.

  Ο οφθαλμίατρος θα ξεκινήσει με μια ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση. Αν δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, θα καθοριστεί ο προεγχειρητικός έλεγχος την ημέρα της επέμβασης ή μερικές ημέρες νωρίτερα. Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται με χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στο Οφθαλμολογικό Κέντρο που γίνονται και οι επεμβάσεις. Βασική προυπόθεση είναι η μη χρήση φακών επαφής το λιγότερο μία εβδομάδα πριν την επέμβαση λέιζερ. Πριν την αρχική εξέταση στο ιατρείο για τη βασική εκτίμηση καταλληλότητας του υποψηφίου, αρκεί να μην έχει γίνει χρήση φακών επαφής για 24 ώρες.

  Δεν υπάρχει καθόλου πόνος, όλη η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή καθώς γίνεται χρήση αναισθητικών σταγόνων στα μάτια. Μόνο μετά την επέμβαση υπάρχει πιθανότητα για ελαφρύ αίσθημα πόνο ή ξένου σώματος, το οποίο διαρκεί το πολύ 1 ή 2 ημέρες ανάλογα με τη μέθοδο που εφαρμόστηκε.

  Το laser μυωπίας προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα και ο ασθενής απαλλάσσεται για πάντα από φακούς επαφής και γυαλιά. Μοναδική εξαίρεση είναι στην σπάνια περίπτωση που ο ασθενής πάσχει από εκφυλιστική μυωπία. Στην εκφυλιστική μυωπία μεγαλώνουν οι βαθμοί και μετά την ενηλικίωση του ασθενή ανεξάρτητα αν γίνει λέιζερ ή όχι. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, υπάρχει το πλεονέκτημα ότι η μυωπία ξεκινά να αυξάνει από μηδενικό βαθμό. Για ένα μικρό ποσοστό ασθενών, κάτω από 5%, υπάρχει περίπτωση να μείνει μικρή μυωπία και μετά το λέιζερ ή να αποκτηθεί μετά από χρόνια. Σε αυτούς τους ασθενείς μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να γίνει συμπληρωματική επέμβαση.

  Όλη η διαδικασία, από την ώρα που ο ασθενής καθήσει στο ειδικό μηχάνημα με το μικροσκόπιο, διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος για την επέμβαση καθως και πριν και μετά το laser μυωπίας συνήθως κυμαίνεται στις 1,5 – 2 ώρες.

  Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει καταστήσει ασφαλή την επέμβαση λέιζερ μυωπίας, με πολύ σπάνιες επιπλοκές φλεγμονής ή θόλωσης, οι οποίες αντιμετωπίζονται με απλή φαρμακευτική αγωγή. Οι σπάνιες και σοβαρότερες πιθανές επιπλοκές για haze ή κερατεκτασία, σήμερα πλέον αποφεύγονται με την εξατομικευμένη προσέγγιση, την κατάλληλη μέθοδο και επιλογή ασθενών για λέιζερ.

  Το αποτέλεσμα στην όραση είναι άμεσο και εντυπωσιακό. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν το αποτέλεσμα από την 1η κιόλας ημέρα. Από την 2η ημέρα ο ασθενής είναι ικανός για εργασία, οδήγηση και ανάγνωση, φυσικά χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.

  Στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής, οι σύγχρονες μέθοδοι laser μπορούν να εξαλείψουν τελείως την μυωπία και τον αστιγματισμό. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις μεγάλης μυωπίας υπάρχει πιθανότητα να μείνει μικρός βαθμός λιγότερο από 1, που δεν είναι όμως ενοχλητικός. Τα δέκατα μυωπίας, αστιγματισμού ή υπερμετρωπίας οφείλονται στην αντίδραση του οφθαλμού στο laser, ελαφρώς διαφορετική από την προσδοκώμενη. Στον λιγότερο από 1 βαθμό, μπορεί να γίνει νέα επέμβαση λέιζερ μετά από 1 χρόνο αλλά δεν συνίσταται.

  Μετά τα 40 έτη εμφανίζεται συνήθως η πρεσβυωπία, η οποία λειτουργεί ουσιαστικά αντίθετα και προκαλεί εξισορρόπηση της μυωπίας. Σήμερα πάντως η διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι αντικείμενο συστηματικής έρευνας παγκοσμίως. Υπάρχουν πλέον τεχνικές που εφαρμόζουμε με ικανοποιητικά και ασφαλή αποτελέσματα.

  Σίγουρα ένας σωστός ύπνος βοηθά στην ανώδυνη και γρήγορη επούλωση στο επιθήλιο του κερατοειδούς των οφθαλμών. Είναι πιθανό να υπάρχει ελαφρύ αίσθημα τσουξίματος μόνο για το πρώτο βράδυ. Ο οφθαλμίατρος θα σας έχει δώσει αναλυτικές συμβουλές καθώς συγκεκριμένα κολλύρια.

  Χρειάζεται μικρή προσοχή σε ορισμένα θέματα. Καλό είναι για τις πρώτες 15 ημέρες να αποφύγετε την επίπονη σωματική άσκηση. Προσοχή θέλει ο ερεθισμός των ματιών από σκόνη, καπνό ή τρίψιμο.

  Μετά την επέμβαση, θα πρέπει για προληπτικούς λόγους να γίνεται περιοδική παρακολούθηση από οφθαλμίατρο για 1 χρόνο.

  Ναι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για αεροπορικά ταξίδια.

  Καλό θα είναι να αποφύγετε την σωματική άσκηση ειδικά την 1η εβδομάδα. Αν έχετε κάνει επέμβαση με LASIK χρειάζεται προσοχή, ενώ με PRK μπορείτε άνετα να γυμναστείτε από την 2η εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο οφθαλμίατρος θα κρίνει και θα σας συμβουλέψει για την επιστροφή στις αθλητικές σας συνήθειες.

  Ναι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ενδέχεται όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις να υπάρχει κόπωση τις πρώτες μέρες, χωρίς όμως να επηρεάζεται η μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενή.

  Η επέμβαση λέιζερ μυωπίας είναι απολύτως ασφαλής, με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99% παγκοσμίως. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου (LASIK, PRK, FEMTO) και των υποψηφίων για επέμβαση έχει καταστήσει σήμερα τις διαθλαστικές επεμβάσεις υπόθεση “ρουτίνας”. Έτσι πλέον τα προβλήματα από την χρήση των φακών επαφής είναι συχνότερα από του λέιζερ μυωπίας!

  Μετά τα 40 έτη εμφανίζεται συνήθως η πρεσβυωπία, η οποία λειτουργεί ουσιαστικά αντίθετα και προκαλεί εξισορρόπηση της μυωπίας. Σήμερα πάντως η διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι αντικείμενο συστηματικής έρευνας παγκοσμίως. Υπάρχουν πλέον τεχνικές που εφαρμόζουμε με ικανοποιητικά και ασφαλή αποτελέσματα.

  Η ακριβής συνολική τιμή για λέιζερ μυωπίας καθορίζεται μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο και αποκλίνει κατά περίπτωση ανάλογα και την μέθοδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ραντεβού για μια πρώτη εκτίμηση. Πάντως το συνολικό κόστος θεωρείται πλέον αρκετά προσιτό και πιο συμφέρον από την μακροχρόνια χρήση γυαλιών και φακών επαφής.

  Η PRK είναι αποτελεσματική μέθοδος για την διόρθωση μυωπίας ανεξάρτητα αν υπάρχει αστιγματισμός καθώς και για πολλούς βαθμούς αν είναι λεπτός ο κερατοειδής. Στην επιφάνεια του κερατοειδούς εφαρμόζεται λεπτή δέσμη λέιζερ και γίνεται απομάκρυνση της επιφανειακής μεμβράνης του κερατοειδούς. Στο τέλος της PRK γίνεται τοποθέτηση φακού επαφής για την επούλωση τις επόμενες 3-4 μέρες του επιθηλίου. Στην ολιγόλεπτη μέθοδο PRK εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό κολλύριο και ο ασθενής δεν νιώθει καθόλου πόνο ή δυσφορία.

  Η διαφοροποίηση της μεθόδου LASIK είναι ότι το διαθλαστικό πρόβλημα διορθώνεται στο εσωτερικό του κερατοειδούς. Στην αρχή, ο χειρουργός οφθαλμίατρος δημιουργεί ένα λεπτό επιφανειακό κρημνό που παραμένει ενωμένος με τον κερατοειδή από μια πλευρά. Κατόπιν αποκαλύπτονται οι εσωτερικές στοιβάδες και με χρήση λέιζερ γίνεται εξάχνωση του κερατοειδικού ιστού, με στόχο την προσαρμογή της καμπυλότητας του κερατοειδούς και την διόρθωση του προβλήματος. Στο τέλος της επέμβασης γίνεται επανατοποθέτηση του κρημνού στην αρχική του θέση. Η μέθοδος LASIK είναι εξελιγμένη και υψηλής ακρίβειας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την δημιουργία του κρημνού.

  Η Femtosecond αποτελεί σύγχρονη μέθοδο, κάνοντας χρήση παλμών φωτός, που περνούν μέσα από την επιφάνεια του κερατοειδούς και δημιουργούν μικρές κοιλότητες στο στρώμα του κερατοειδούς. Η μέθοδος Femtosecond δημιουργεί ομοιόμορφο στρώμα κοιλοτήτων μέσα στον κερατοειδή. Ύστερα, διαχωρίζεται ο κρημνός από το υπόλοιπο τμήμα του κερατοειδή και γίνεται το λέιζερ. Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει βελτιώσει τις λεπτομέρειες της μεθόδου και έχει αυξήσει την ταχύτητα των μηχανημάτων.

  Η LASIK, η FEMTO και η PRK έχουν ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Ανάλογα την μορφολογία των οφθαλμών και άλλων παραγόντων, οι χειρουργός οφθαλμίατρος επιλέγει την καλύτερη εξατομικευμένη μέθοδο.

  Η διόρθωση με LASIK είναι πρακτικά ανώδυνη. Η αναισθησία στο μάτι γίνεται με σταγόνες από αναισθητικό κολλύριο και ο ασθενής είναι ξύπνιος. Η επέμβαση είναι πολύ σύντομη και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά για το κάθε μάτι. Συνήθως διαρκεί συνολικά περίπου 15-20 λεπτά. Οι περισσότεροι οφθαλμίατροι συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά από 24-48 ώρες, εάν αυτή αφορά ήπιους χειρισμούς και δεν είναι κοπιώδης, σε περιβάλλον ελεύθερο από σκόνη.

  Η μυωπία είναι μια ανατομική ανωμαλία των οφθαλμών μας και μπορεί να συνεχίσει την αλλαγή βαθμών έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του οφθαλμού. Η κατάσταση εξατομικεύεται και υπάρχουν περιπτώσεις που η μυωπία έχει σταθεροποιηθεί σε ηλικία 16 ετών, αλλά και που εξακολουθούσε να ανεβαίνει έως και την ηλικία των 25 ετών.

  Ο παράγοντας που θα κρίνει εάν μπορείτε να προχωρήσετε στη διόρθωση της μυωπίας σας με laser είναι η σταθεροποίησή της για μια διετία.

  Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων με διαθλαστικό πρόβλημα όρασης, όπως είναι η μυωπία, η επέμβαση laser μυωπιας τους δίνει τη χαρά να μην ξαναφορέσουν τα γυαλιά τους. Οι ασθενείς με πολύ μεγάλη μυωπία (πάνω από 12 βαθμούς), μπορούν να έχουν ως εφικτό στόχο τη μεγάλη μείωση της μυωπίας τους. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν κι άλλες λύσεις που μπορείτε να συζητήσετε με τον οφθαλμίατρό σας. Επίσης, είναι απαραίτητο ο ιατρός σας να σας ενημερώσει για το συνυπάρχον πρόβλημα της πρεσβυωπίας που μπορείτε να έχετε ή που θα προκύψει, όπως σε όλους του ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου.

  Οι φακοί επαφής προσφέρουν ευκολία, ευελιξίαεμφάνιση χωρίς γυαλιά. Χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση διαφόρων οφθαλμικών ανωμαλιών, όπως η μυωπία, ο αστιγματισμός, η υπερμετρωπία, ο κερατόκωνος.

  Από την άλλη μεριά, η χρήση των φακών επαφής ενέχει και κινδύνους. Τα τελευταία 6 χρόνια, το FDA (ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ανακοίνωσε ένα σημαντικό αριθμό συμβουλών σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση φακών επαφής και την υγεία του ματιού, εξ αυτού του λόγου. Οι κίνδυνοι που αναφέρονται ξεκινούν από μια λειτουργική ξηροφθαλμία, επεκτείνονται σε μια λοίμωξη του οφθαλμού (πχ επιπεφυκίτιδα), ως ένα έλκος στον κερατοειδή ή μολύνσεις των οφθαλμών που επεκτείνονται ραγδαία, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την οπτική ακεραιότητα σε βαθμό πλήρους τύφλωσης.

  Όπως κάθε ιατρική πράξη και μάλιστα χειρουργική, η διόρθωση της μυωπίας με laser έχει κάποιο κίνδυνο, αν και οι επιπλοκές παγκοσμίως είναι σπάνιες στις μέρες μας. Οι πεπειραμένοι χειρουργοί-οφθαλμίατροι αναφέρουν επιπλοκές σε ποσοστό λιγότερο του 1%, επιβεβαιώνοντας με νούμερα το «ιατρικό αξίωμα» ότι «η επέμβαση είναι ασφαλής κατά 99%, διότι στην Ιατρική δεν υπάρχει 100%).

  Πολλοί οφθαλμίατροι πιστεύουν ότι ο μακροχρόνιος και παρατεταμένος κίνδυνος της χρήσης φακών επαφής είναι 5πλάσιος από τον κίνδυνο της επέμβασης της μίας φοράς με το λέιζερ για τη διόρθωση της μυωπίας.

  Η διόρθωση της μυωπίας με LASIK είναι μια μέθοδος στην οποία έχουν υποβληθεί εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος, που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.Το γεγονός αυτό έχει συσσωρεύσει επιστημονική γνώση κι εμπειρία στην επιστημονική κοινότητα. Βέβαια, η χρήση αυτής της γνώσης, η χειρουργική ικανότητα και η αποκτημένη πείρα κάθε οφθαλμιάτρου είναι προσωπικό θέμα και διαφοροποιεί τον ιατρό που έχει καλά αποτελέσματα από αυτόν που δεν έχει.

  Μια συχνή ερώτηση που κάνουν κυρίως γυναίκες νεαρής ηλικίας είναι: «Μπορώ να κάνω πρώτα τη διόρθωση της μυωπίας με λέιζερ και μετά να μείνω έγκυος;»

  Η απάντηση είναι ότι βεβαίως και η διόρθωση της μυωπίας μπορεί να προηγηθεί οποιασδήποτε εγκυμοσύνης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει κάποια στη διόρθωση πριν από μια εγκυμοσύνη είναι οι βαθμοί της να είναι σταθεροί  την προηγούμενη 2ετία.

  Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, με αυτήν την ευκαιρία ότι διόρθωση της μυωπίας, της  υπερμετρωπίας ή του αστιγματισμού δεν λαμβάνει χώρα σε γυναίκες που εγκυμονούν ή που θηλάζουν τα παιδιά τους.

  Είναι εύλογη η απορία αρκετών ασθενών εάν θα προκληθεί κάποια βλάβη στο μάτι τους σε περίπτωση που κινηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής του laser.

  Συχνές ερωτήσεις - FAQΌμως η τεχνολογία έχει μεριμνήσει και τα σύγχρονα μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται στη διαθλαστική χειρουργική σήμερα, είναι εξοπλισμένα με eye tracker, δηλαδή ένα σύστημα εντοπισμού των κινήσεων του οφθαλμού που χειρουργείται. Στις μικρές κινήσεις του οφθαλμού, το laser ακολουθεί και προσαρμόζεται, ενώ σε περίπτωση μεγάλης κίνησης η διαδικασία διακόπτεται.

  Άρα η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής ακόμα και στην περίπτωση της κίνησης του ασθενούς για οποιονδήποτε λόγο.

  Συχνές ερωτήσεις - FAQ

  Μια ερώτηση που γίνεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας είναι αν μπορεί κάποιος, που έχει μεγάλους βαθμούς μυωπίας ( πάνω από 10), να κάνει διόρθωση με laser.

  Με τα μηχανήματα laser τελευταίας γενιάς είναι εφικτή η διόρθωση έως 12 βαθμών μυωπίας, εφόσον πληρούνται κάποιες ανατομικές προϋποθέσεις που εξατομικεύονται σε κάθε περίπτωση.

  Σε βαθμούς μυωπίας άνω των 12, πλήρης εξάλειψη με laser μυωπίας δεν είναι εφικτή, υπάρχουν όμως άλλες χειρουργικές επιλογές.

  Οι λόγοι που επιλέγει κάποιος να κάνει μια επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής είναι να απαλλαγεί από γυαλιά και φακούς επαφής είναι πολλοί και διαφέρουν ανάλογα το άτομο.

  Η διαφοροποίηση αυτή γίνεται λόγο των εξατομικευμένων αναγκών καθενός εκ των ασθενών. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι καταφεύγουν στη λύση του laser και η απόφαση λαμβάνεται είτε για έναν ή για περισσότερους από έναν λόγους ταυτόχρονα.

  Υπάρχουν λόγοι επαγγελματικοί, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι τους διευκολύνει σε αυτόν τον τομέα η απουσία γυαλιών. Λόγοι υγείας είναι ακόμη μια αιτία, καθώς αρκετές φορές ασθενείς επιλέγουν τη μόνιμη διόρθωση με λέιζερ διότι παρουσιάζουν συχνά προβλήματα οφθαλμικών μολύνσεων λόγω των φακών επαφής.

  Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη διόρθωση με laser στα μάτια γιατί τους διευκολύνει σε κάποιο σπορ ή χόμπι στο οποίο επιδίδονται. Ακόμη συχνά ο λόγος είναι καθαρά αισθητικός, καθώς πολλοί άντρες και γυναίκες θεωρούν ότι βελτιώνεται αισθητικά η εμφάνισή τους όταν δεν φορούν γυαλιά. Ακόμα και οικονομικοί λόγοι αποτελούν τη σκοπιά κάποιων πάνω στη διόρθωση με λέιζερ, οι οποίοι συνυπολογίζουν το μακροχρόνιο κόστος αγοράς, συντήρησης και αλλαγής φακών επαφής και γυαλιών οράσεως.

  Όμως, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, τα εκατομμύρια των ανθρώπων παγκοσμίως που έχει προβεί σε διόρθωση οφθαλμικών ανωμαλιών με laser το επιλέγει για την ποιότητα της όρασης που προσφέρει ένα τέτοιο χειρουργείο και την βελτιωμένη ποιότητα ζωής που έχει κανείς, με αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητές του π.χ. εργασία, σπουδές, σπορ σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος. Η χαρακτηριστική φράση σχεδόν όλων των ασθενών που έχω χειρουργήσει είναι «ξυπνάω το πρωί και δεν ψάχνω για τα γυαλιά μου στο κομοδίνο μου»

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!