• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  Κόστος επέμβασης με laser για τη διόρθωση μυωπίας

  Κόστος επέμβασης με laser για τη διόρθωση μυωπίας

  Κόστος – Τιμές της Διόρθωσης με LASER 

  Η Διόρθωση της Μυωπίας με LASER είναι μια εξατομικευμένη ιατρική διαδικασία, γιατί κάθε άτομο έχει ανατομικές ιδιαιτερότητες, αλλά και διαφορετικές καθημερινές ανάγκες.

  Όσον αφορά στο κόστος της διόρθωσης της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού με laser, υπάρχουν αρκετοί παράμετροι που το καθορίζουν. Για παράδειγμα, η μέθοδος που θα ακολουθηθεί και είναι ενδεδειγμένη για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, είναι μία από αυτές. Αυτό πάλι δεν καθορίζεται αυθαίρετα, αλλά με βάση το πάχος του κερατοειδή του ασθενούς (που μετριέται εύκολα στο ιατρείο με μια ειδική εξέταση), τους βαθμούς που χρειάζονται διόρθωση (πχ της μυωπίας), αλλά και τις ιδιαίτερες, προσωπικές ανάγκες του ατόμου (καθημερινές ασχολίες, εργασία, χόμπυ), ύστερα από συζήτηση και ανάλυση κάθε μεθόδου στο ιατρείο. Μια πλήρης ενημέρωση πρέπει να γίνεται από το χειρουργό-οφθαλμίατρο, ύστερα από συζήτηση για τις προσωπικές ανάγκες, ιδιαιτερότητες κι επιθυμίες.

  ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΜΥΩΠΙΑΣ ΜΕ LASER

  Διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της μεθόδου που θα επιλεγεί, τη διαφορετικότητα της επέμβασης, το είδος του μηχανήματος λέιζερ, το κόστος του κέντρου διαθλαστικής χειρουργικής, κ.α.

  Φυσικά, κάθε χειρουργός-οφθαλμίατρος εκτιμά τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει, με τα ιδιαίτερα, προσωπικά του κριτήρια. Να είστε σίγουροι/ες ότι όλοι οι οφθαλμίατροι γνωρίζουν τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά και το 80% αυτών καθορίζει τις τιμές του έτσι ώστε να μην αποκλίνουν πολύ από τις μέσες τιμές της αγοράς. Όσο και εάν ψάξετε θα δείτε ότι ο ένας από τον άλλον ιατρό έχουν 10% έως 15% απόκλιση στο κόστος της αμοιβής τους κι αυτό που διαφέρει αρκετά είναι το κόστος του κέντρου διαθλαστικής χειρουργικής (συμπεριλαμβανομένου του μηχανήματος λέιζερ). Φυσικά κι υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κόστος ξεφεύγει πολύ, αλλά αυτές είναι πολύ λίγες και πρέπει να δώσετε προσοχή μήπως υποκρύπτουν κάτι.

  Υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις μπορεί να κρύβουν παγίδες και στην ουσία να τις πληρώσετε πολύ πιο ακριβά από όσο φαντάζεστε. Αντίστοιχα, υπερβολικά υψηλές χρεώσεις μπορεί επίσης να κρύβουν παγίδες ή στην πράξη ένα μέρος των χρημάτων που πληρώνετε να είναι για την διαφημιστική προβολή του ιατρού ή του κέντρου.

  Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι συνήθως η τιμή που δίνει ένας οφθαλμίατρος για μία συγκεκριμένη επέμβαση διόρθωσης με λέιζερ αφορά όχι μόνο στη δικιά του αμοιβή, αλλά σε ένα σύνολο χρεώσεων, που συνήθως αποτελούν και την ολοκλήρωση όλων των βασικών οικονομικών υποχρεώσεων του ατόμου έως ότου ολοκληρωθεί το βασικό κομμάτι της επέμβασης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσει το ενδιαφερόμενο για την επέμβαση άτομο, έτσι ώστε να διευκρινίσει πριν από την επέμβαση ότι η τιμή, το κόστος που του αναφέρει ο ιατρός του, περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την επέμβαση και όχι ότι υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, οι οποίες στο τέλος της επέμβασης θα του αυξήσουν το τελικό κόστος.

  Προσοχή που χρειάζεται σε μια επέμβαση διόρθωσης με laser των ματιών σε σχέση με το κόστος

  Τι περιλαμβάνει η τιμή που αναφέρει ο ιατρός;
  Διευκρινίστε αν περιλαμβάνει, εκτός από την αμοιβή του, και τις υπόλοιπες χρεώσεις, όπως κόστος κέντρου laser, αμοιβή αναισθησιολόγου, κόστος υλικών, προεγχειρητικό έλεγχο, επισκέψεις παρακολούθησης στο ιατρείο, κ.α. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε αυτόν τον τομέα, αφού η πίεση για «καλύτερη τιμή» οδηγεί κάποιους ιατρούς, που τους ενδιαφέρει το εφήμερο κέρδος, να χρησιμοποιούν είτε υλικά ή μηχανήματα laser αμφιβόλου ποιότητος και προέλευσης, ακόμα και από μη εγκεκριμένες εταιρίες της Κίνας, της Κορέας, κ.α.

  Το κόστος περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την επέμβαση;
  Ένας παραπλανητικός «χειρισμός» της υπόθεσης «προσφερόμενο κόστος επέμβασης», από ορισμένους «επαγγελματίες» του χώρου είναι αυτό να αναφέρεται με απόκρυψη κάποιων στοιχείων και με κρυφές χρεώσεις. Η τακτική αυτή προσβλέπει στο να φαίνεται ελκυστική η τιμή αρχικώς στον ενδιαφερόμενο. Όμως, μετά το πέρας της διαδικασίας «εμφανίζονται» οι κρυφές χρεώσεις, που παρουσιάζονται ως αναγκαίες, οι οποίες στο τέλος θα αυξήσουν το τελικό κόστος. Σε τέτοιες περιπτώσεις το τελικό κόστος καταλήγει να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε αναφέρει ένας άλλος «ειλικρινής» χειρουργός-οφθαλμίατρος.

  Επειδή τα σωστά συναλλακτικά ήθη επιβάλουν ο ασθενής να γνωρίζει εκ των προτέρων την τελική επιβάρυνση που θα έχει και για την επέμβαση με laser, το κόστος, που θα αναφέρει ο «σωστός» οφθαλμίατρος, πρέπει να καλύπτει:

  •    την επέμβαση της διόρθωσης και στα δυο μάτια,
  •    τον προεγχειρητικό έλεγχο,
  •    τις απαιτούμενες μετρήσεις των κερατοειδών,
  •    τις μετεγχειρητικές επισκέψεις για την παρακολούθησή και
  •    την πρώτη ενημερωτική επίσκεψη.

  Πάντως, αν κι αυτό δεν είναι σύνηθες, καλό θα ήταν να ελέγξετε εάν το συμβόλαιο που έχετε με την Ιδιωτική Ιατρική Ασφάλειά σας καλύπτει την επέμβαση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!