• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  ΞΗΡΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

  ξηροφθαλμία αντιμετώπιση

  Ο χειμώνας είναι η εποχή όπου οι ασθενείς ενοχλούνται από την εμφάνιση ξηροφθαλμίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Ο ψυχρός και δυνατός αέρας του εξωτερικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τον ξηρό και πολύ ζεστό αέρα του εσωτερικού, επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Ακολουθούν 5 λύσεις για την αντιμετώπιση των ξηρών ματιών το χειμώνα.

  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ

  Ποιοι παράγοντες επιδεινώνουν την ξηροφθαλμία & πως θα την αντιμετωπίσετε

  Ανοιγοκλείνετε πιο συχνά τα μάτια σας, κυρίως εάν περνάτε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση. Άτομα που εργάζονται σε υπολογιστή βλεφαρίζουν λιγότερο και έτσι αυξάνεται η εξάτμιση των δακρύων. Το συχνό βλεφάρισμα βοηθά στην ανάκτηση της υγρασίας των ματιών. Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε συχνά διαλείμματα απομακρύνοντας το βλέμμα από την οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα.

  Περιορίστε την άμεση επαφή ζεστού αέρα με τα μάτια σας. Η έντονη χρήση κλιματιστικών σε εσωτερικούς χώρους και στο αυτοκίνητο μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας καθώς η εξάτμιση των δακρύων είναι εντονότερη. Μπορείτε ακόμη να προμηθευτείτε και έναν υγραντήρα για τους εσωτερικούς χώρους.

  Φροντίστε την υγιεινή των βλεφάρων σας. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείστε ήπια καθαριστικά για την περιοχή των ματιών σας και μην τα τρίβετε με δύναμη. Επιπλέον, ζεστές κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν στην απόφραξη βουλωμένων αδένων.

  Δώστε προσοχή στη διατροφή σας. Η κατανάλωση βιταμινών, ωμέγα-3 λιπαρών και μεγάλης ποσότητας νερού βοηθούν στην παραγωγή δακρύων και επομένως στην ενυδάτωση των ματιών.

  Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο. Τα περιστασιακά συμπτώματα των ξηρών ματιών μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη ξηροφθαλμία εάν δεν αντιμετωπιστούν. Ο ιατρός σας μπορεί να καταλάβει εάν δεν υπάρχει επαρκής ενυδάτωση ή λίπανση των ματιών σας ή ακόμη και εάν τα φυσικά δάκρυα παρουσιάζουν διαταραχή στην ποιότητά τους. Ίσως σας χορηγήσει σταγόνες ή σας προτείνει κάποια άλλη θεραπεία στο ιατρείο ή στο σπίτι.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!