• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  Μετά τη διόρθωση μυωπίας με LASIK

  Μετά τη διόρθωση μυωπίας με LASIK

  Βραχυχρόνια μετά τη διόρθωση με LASIK

  Όπως και σε οποιοδήποτε είδος επέμβασης, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του ιατρού σας κατά γράμμα. Κατ’ αρχήν, μετά την επέμβαση με λέιζερ LASIK δεν απαιτείται οποιαδήποτε παραμονή σε κλινική και μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας για διανυκτέρευση.

  Αν και η όρασή σας είναι βελτιωμένη ακόμα και αμέσως μετά την επέμβαση, καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει να έχετε κάποιον να σας συνοδεύσει ως το σπίτι σας. Η οδήγηση αμέσως μετά την επέμβαση δεν επιτρέπεται. Όταν φτάσετε στο σπίτι σας, ξεκουραστείτε, χαλαρώστε για τουλάχιστον μερικές ώρες, ακολουθείστε τις ιατρικές οδηγίες σχετικά με τα φάρμακα που θα σας έχει δώσει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος και καλέστε τον αμέσως αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται κατά τη φάση επούλωσης των οφθαλμών σας.

  Δεν συνιστάται σε αυτή τη φάση η πολύωρη χρήση υπολογιστή ή τηλεόρασης.

  Αν και συνήθως νοιώθετε ότι είστε σε θέση να πάτε στη δουλειά την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι ιατροί συμβουλεύουν μια-δυο μέρες ξεκούρασης αντ ‘αυτού.

  Δεν συνιστάται επίσης η εντατική άσκηση (γυμναστήριο, έντονη χειρονακτική εργασία, άρση βαρών, κλπ) για έως και μία εβδομάδα, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να τραυματίσει το μάτι και να επηρεάσει την επούλωση.

  Αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, καθώς υπάρχει η πιθανότητα μετακίνησης του flap του κερατοειδούς. Θα σας δοθεί μια νυχτερινή καλύπτρα, για να φορέσετε όταν κοιμάστε το βράδυ, για να αποφύγετε το ασυναίσθητο τρίψιμο του ματιού σας κατά τη διάρκεια του ύπνου για λίγες μέρες.

  Τις πρώτες μετεπεμβατικές μέρες συνιστάται να φοράτε γυαλιά ηλίου, όταν κάνετε εξωτερικές εργασίες ή περίπατο, ιδίως αν φυσάει.

  Ο ιατρός σας θα σας συστήσει ποια κολλύρια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε έως και μια εβδομάδα μετά την επέμβαση και ποια τεχνητά δάκρυα για 2-3 μήνες επιπλέον.

   

  Μακροχρόνια μετά τη διόρθωση με LASIK

  Με τη διόρθωση με τη μέθοδο LASIKη όραση των περισσότερων ανθρώπων βελτιώνεται αμέσως. Μερικοί αναφέρουν ότι η όρασή τους βελτιώνεται σταδιακά ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες.

   

  Η Ποιότητα Ζωής μετά από διόρθωση της μυωπίας με LASIK

  Στα τέλη του 2009, το FDA σε συνεργασία με το National Eye Institute (ΜΚΑ) και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ευρείας έρευνας για ποιότητα ζωής μετά από μια διόρθωση της όρασης με LASIK, κυρίως από τη σκοπιά του ασθενούς. Απώτερος στόχος είναι η αύξηση των ευεργετημάτων που νοιώθει ένας ασθενής μετά από LASIK.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι, που υποβάλλονται σε διόρθωση της μυωπίας με LASIK, πετυχαίνουν όραση 20/20 ή και καλύτερη ακόμη. Βέβαια, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.
  Ασθενείς με πολύ μεγάλη μυωπία άνω των 10 βαθμών, μπορεί να εξακολουθούν να χρειάζονται γυαλιά ή φακούς επαφής μετά από διόρθωση της όρασης με λέιζερ, αλλά για πολύ χαμηλότερους βαθμούς συνήθως από ό,τι πριν.

  Μετεπεμβατικές επιπλοκές είναι σπάνιες και περιλαμβάνουν μόλυνση ή νυχτερινές λάμψεις («αστράκια» (αστρικές λάμψεις) ή φωτεινή άλω, που είναι πιο εμφανείς όταν κοιτάμε νυχτερινά φώτα ή στη νυχτερινή οδήγηση). Με τα τελευταίας γενιάς laser, η επιπλοκή αυτή τείνει να εξαλειφθεί.

  Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν ασθενείς που αναφέρουν σαφή βελτίωση της όρασής τους, μετά από μια επέμβαση LASIK, αλλά με την πάροδο του χρόνου παρατηρούν μια σταδιακή επιδείνωση της όρασής τους (που ονομάζεται “οπισθοδρόμηση”). Αν συμβεί αυτό, συζητήστε το με τον χειρουργό σας για να καθορίσει εάν μια επέμβαση “touch-up” είναι απαραίτητη.

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΜΕ LASER

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!