• Αθανασιάδου 3-5, Αμπελόκηποι, 11521

  Προετοιμασία πριν την επέμβαση στα μάτια

  Προετοιμασία πριν την επέμβαση στα μάτια

  Η βάση μιας επιτυχημένης διόρθωσης της όρασης με λέιζερ είναι η σωστή ενημέρωση και η καταλληλότητα του ασθενούς και των οφθαλμών του να υποβληθούν στη συγκεκριμένη επέμβαση και μέθοδο. Γι’ αυτό το πρώτο σας βήμα είναι η σωστή επιλογή του χειρουργού-οφθαλμιάτρου, που εξειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα, η πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση από αυτόν και η εξέταση των ματιών για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους.

  Προετοιμασία πριν την επέμβαση στα μάτια

  Για να αποφασιστεί αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για LASIK, ο γιατρός εκτελεί μια γρήγορη, απλή, ανώδυνη εξέταση του κερατοειδούς, που λέγεται παχυμετρία. Επίσης ο οφθαλμίατρος θα εξετάσει αν τα μάτια σας είναι αρκετά υγιή για τη διαδικασία, το είδος διόρθωσης της όρασης που χρειάζεστε και πόση laser παρέμβαση απαιτείται. Ο οφθαλμίατρός σας θα ελέγξει επίσης για ίχνη ξηροφθαλμίας, η οποία, αν υπάρχει,  πρέπει να αντιμετωπίζεται πριν γίνει η LASIK. Πάντως, ακόμη κι αν τα μάτια σας έχουν ένα κανονικό δακρυικό προφίλ, ο χειρουργός-οφθαλμίατρος μπορεί, ως προφύλαξη, να συστήσει αγωγή για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ξηροφθαλμίας μετά τη LASIK.

  Σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης έχει η σωστή τοπογραφία του κερατοειδούς που προηγείται της επέμβασης. Για να γίνει σωστά αυτή η καταγραφή, πρέπει να έχει προηγηθεί μια περίοδος 2 εβδομάδων χωρίς τη χρήση φακών επαφής. Γίνεται μέτρηση με έναν ειδικό, ηλεκτρονικό τοπογράφο κερατοειδούς. Αυτή η συσκευή μετρά την καμπυλότητα του ματιού και δημιουργεί ένα λεπτομερέστατο “χάρτη” του κερατοειδή.

  Τέλος, ο γιατρός θα πρέπει να σας ρωτήσει για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως έχετε κι αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας!